söndag 29 juli 2012

Garage

Vi har börjat resa garaget, med hjälp av våra pappor och morbror Roland. Garaget har vi ritat själva, med hjälp av en byggingenjör. Brädor, isolering, takstolar, takpapp etc. kommer från AB Karl Hedin. Att rita och beställa garaget själva blir en del merarbete jämfört med att beställa en byggsats från nån husleverantör, men det är ju också en betydligt lägre prislapp.
Under torsdagen restes tre väggar. Första väggen tog absolut längst tid, men efter det så hade grabbarna jobbat ihop sig och arbetet flöt på bra. Inga missar än så länge, vad vi vet i alla fall ;-).

Torsdagen var också sommarens första soliga dag på bygget, varpå Erik bestämde sig för att jobba ett par timmar med bar överkropp. Resultatet blev väl som det brukar...


Under fredagen restes de återstående tre väggarna. Garaget känns lagom stort, med plats för bil, förrådsutrymmen, vallabod och snickarbänk.

Vi som inte snickrade garage passade på att måla klart farstukvisten i det underbara sommarvädret.
På lördagen kom Roland med hjullastaren och hjälpte oss lyfta på takstolarna. Det gick lite snabbare än vad vi hade beräknat, alltid bra när det blir så. På fem timmar hann vi både lyfta klart och äta lunch. Tio minuter efter att sista takstolen hade lyfts på plats började regnet ösa ner.

Nu återstår "bara" att lägga på tak och få på väggar innan vi återgår till att göra klart inne i huset.2 kommentarer:

  1. Verkar bli ett fint garage. Men det är en sak jag inte förstår. Endast en garageport?? Hur har ni tänkt inför framtiden då?

    Läffes SUV, Läffes Porsche, Maddes röda shoppingbil. Jag får det inte att gå ihop...

    SvaraRadera
  2. Som ingenjör ser man möjligheter istället för problem...
    http://www.youtube.com/watch?v=h-WvzrRybGY

    SvaraRadera