torsdag 19 juli 2012

Spån, gips och 30 liter spackel

På övervåningen sitter det nu spånskivor och gipsskivor på alla väggar! Nu ska bara alla skarvar och skruvhål spacklas...

För att underlätta arbetet har vi köpt några roliga maskiner. Här testas spikpistolen som vi använder för att sätta spånskivor. Det går snabbt, det sitter som sten och dessutom är det ganska roligt. Spikpistolen väger dock en del så armmusklerna får jobba lite.


När man bygger nytt hus, och dessutom trähus, så kommer ju huset att röra sig en hel del de närmaste åren. Tydligen är det då vanligt är att det blir en del sprickor i bland annat hörnen. Vi gör vad vi kan för att undvika det, så efter att spånskivorna är på plats sätter vi in hörnförstärkare. Håller tummarna för att det funkar bra!


Vi har som sagt börjat spackla, och det känns som att det inte händer så mycket. Som att bygget saktat in, trots att vi har semester som vi ägnar åt bygget och hjälp av föräldrarna. Men vi har hittills gjort av med 30 liter spackel. De två mindre sovrummen är klara efter två lager spackel och slipning :-) Så nog händer det en del i alla fall.Bilder av två sovrum som är spacklade och Madelene som slipar spackel. Helt otroligt dammigt blir det. Testade att koppla grovdammsugaren till slipmaskinen, men det gjorde knappt någon skillnad så den åkte av snabbt igen. Vi dammsuger efteråt istället.

1 kommentar: