tisdag 3 april 2012

Grovplanering

Vår alldeles egna grävmaskinist, morbror Roland, har jobbat på rejält under ett par dagar så nu är tomten redo för grundläggarna från Dala Grundteknik.

Tomten innan vi började gräva.

 
Roland började med att lyfta upp alla större stenar och stubbar med en tjälbrytare. Stenarna la han upp i en hög och stubbarna släpade vi övriga ihop och körde till tippen. Elva vändor med släpvagn blev det, med ungefär femton stubbar per släp. Ett bra styrkepass!

 
Stenarna hamrades sönder med hydaulhammare, och det låter riktigt illa. Många barn kom förbi tomten och tittade på den spännande grävmaskinen, den enda som vågade provsitta var grannens 7-åriga dotter, härligt Elsa!
 

All sten kördes över till grannen mittemot, tillsammans med ytvegetationen som vi hyvlat av hela tomten. Vi har en relativt plan tomt och har inte behövt ta bort särskilt mycket massor. Ändå blev det drygt trettio lastbilslass som kördes bort.

 
Även Erik provkörde, barnsligt nöjd! :-)

 
Avslutningsvis grävde vi ur garageuppfarten och fyllde på med grus. På resten av tomten flyttade Roland runt lite massor så den blev plan och vattenavrinningen ska fungera. Tomten har på tre dagar gått från att vara en liten bit hygge där vi inte kunde föreställa oss att ett hus skulle få plats till att kännas som ett stort fält med utrymme för både hus, garage, uteplatser och massor av gräsmatta.

Nästa steg: Gjuta grund!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar