tisdag 13 mars 2012

Kök

Vi har träffat en av Fiskarhedenvillans köksarkitekter och tillsammans tittat på luckor, färger, handtag, bänkskivor och diskho:ar från Ballingslöv och ritat ett utkast till vårt blivande kök. Vi vill ha en hyfsat neutral lucka som är lätt-matchad och förhoppningsvis känns bra i flera år, så det blev en vit. Raka linjer med den lantligt klassiska rutan.

Lucka Star från Ballingslöv

Köket ska framförallt vara praktiskt, innehålla massor av utrymme för förvaring och rejäl arbetsyta. Bara utdragslådor i underskåpen, stor diskho framför fönstret (hoppas det blir roligare att diska plåtar då) och nära mellan spis, kylskåp, frys och diskho. Bilderna nedan visar inte riktigt hur vi tänkt oss golvet, kakel och dörrar, men det visar vår köksidé riktigt bra.

Köket sett från matplatsen

En köks-ö mitt i köket med spishäll, liten diskho bredvid och stor bänkyta. Där har vi tänkt laga mat, baka, äta frukost eller bara hänga och prata med kocken:-)

   
Köket sett utan köks-ön

Det vi har bestämt oss för hittills är luckan, hur breda alla skåp ska vara, placering av allt och handtag på underskåpen. I helgen var vi på inspirations-runda och tittade på olika bänkskivor, vitvaror och kakel. Just nu lutar det åt bänkskiva i ek som är mörkt betsad och enkla knoppar på överskåpen. Kakel bestämmer vi när köket är på plats.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar