torsdag 28 juni 2012

Små steg framåt

Vi är på bygget när vi har tid, blir en del kvällar under veckorna. Men framförallt helger. Eldragningen är klar på övervåningen, så där har vi börjat sätta igen väggarna. Farstukvisten är målad två gånger och är nu redo att byggas på plats. Känns skönt att det mesta av den är målad redan, är så mycket enklare att måla stolpar och staket innan montering. Blir en tredje strykning när farstukvisten är klar.

En liten detalj som inte känns så bra planerad av Fiskarhedenvillan är måtten på spånskivorna. Det är inte standard med spånskivor+gipsskivor på alla väggar, utan vi har valt till spån. Vi antog då att det skulle vara "rätt" mått på dom, som det är med allt annat. Men, vår takhöjd på övervåningen är 240 cm (standard) medan spånskivorna är 242 cm. Vi måste alltså kapa ett par cm på varje skiva innan vi kan sätta upp dom. Så onödigt extrajobb.

Uppdatering: Spånskivorna till övervåningen var tydligen fellevererade. I vår beställning, och i leveransspecifikationen, står det att vi ska ha 240 cm spånskivor, men det låg tydligen fel mått i paketet.

Snart är det dags för oss att beställa golv och tapeter. Skoj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar